28 iulie 2010

Garmin Mobile XT

    
     În opinia mea, pe departe cea mai bună aplicaţie de navigaţie gps ce poate fi utilizată în prezent pe un terminal cu sistem de operare symbian sau windowsmobile este reprezentată de cea oferită de cei de la Garmin - Garmin Mobile XT. 
     Pe parcursul timpului am utilizat o varietate de softuri gps, dar această soluţie mi s-a părut varianta optimă, în principal datorită hărţilor foarte detaliate oferite pentru această alternativă gps. Există şi alte soluţii, care vor fi detaliate în alte review-uri, cum ar fi NDrive, IGO sau Sygic Drive, dar garmin este cea pe care personal o prefer.
     În primul rând este o soluţie dedicată pentru symbian v3 şi v5, wm şi palm. Există discuţii privind existenţa unei versiuni pentru android, dar momentan nu a fost lansată pe piaţă. 
     Avem posibiliatea să alegem diverse pachete de hărţi, fiecare dintre ele trebuind achiziţionată separat. Pentru România cea mai nouă versiune este ROAD 2008, actualizată în 2009 prin intermediul unui patch.  Pentru Europa avem Europe City Navigator 2010, hartă ce include majoritatea drumurilor principale din Europa, unele ţări fiind extrem de detaliate. 
     Esenţial este faptul că avem posibilitatea să selectăm harta pe care dorim să o utilizăm la un anumit moment, ex. dacă suntem în România folosim ROAD 2008, iar dacă navigăm prin Europa, utilizăm City Navigator. O altă opţiune este constituită de un sistem detaliat de POI-uri, reprezentând puncte de interes situate în apopierea locului unde ne aflăm, magazine, restaurante, hoteluri, bănci etc. Acestea sunt actualizate periodic pe site-urile de profil, fiind foarte utile pentru aplicaţie. 
    Aplicaţia este disponibilă şi în limba română cu ghidare vocală în limba română iar alternativa pentru telefoanele mobile este foarte viabilă. Pot spune că am testat aplicaţia pe un Garmin Nuvi 720 şi un i8910 Omnia HD, concomitent, şi pe telefon aplicaţia a rulat  mai fluent decât pe dispozitivul dedicat.  Evident, e necesar un telefon cu minim 256 ram şi procesor de 600 mhz pentru symbian şi chiar mai mult pentru un terminal ce rulează windowsmobile pentru a rula fluent cu detaliile hărţii aproape de maxim.
     Pentru terminalele mai slabe din punct de vedere hardware, gradul de detaliere al hărţii ar trebui scăzut extrem de mult pentru a rula în condiţii bune.
    În final recomand această soluţie pentru toţi cei ce doresc un soft gps extrem de bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu