18 iulie 2010

Telefonul meu - Samsung Omnia HD I8910





Telefonul personal
   Ca mulţi alţii dintre cei care vizitează acest blog, am avut şi cred ca voi avea în continuare o problemă legată de terminalele gsm. Sunt conştient de faptul că telefoanele, precum alte dispozitive high-tech, sunt afectate cu predilecţie de scăderea preţului şi de o devalorizare rapidă, în mare parte determinată de evoluţia noilor modele şi politica producătorilor de telefoane mobile. Care dintre noi nu şi-ar dori telefonul perfect: camera excelentă la capitolul video şi foto, un gps sensibil, sistem de operare (android, symbian sau windowsmobile) şi o performanţă hardware excelentă. Dar, din păcate, nu le poţi avea pe toate. Vrei cameră bună la capitolul foto  (ex. SE Satio, M8910 Pixon 12), nu ai video. Vrei video (ex. Vivaz, care dupa opinia mea sta cel mai bine în acest moment, I8910, I9000), nu ai foto excelent.

  Totul este şi va fi un compromis. În privinţa capitolului GPS, depinde ce aplicaţie preferi, în funcţie de alegerea făcută depinde şi terminalul ales. GARMIN-ul, care dupa părearea mea este cea mai completă aplicaţie, cu harta României extrem de detaliată, rulează momentan pe symbian şi wm. Probabil va sosi şi o versiune pe android, dar momentan, pe symbian rulează fără lag dacă dispui de un telefon performant. IGO este o aplicaţie destinată în principal pentru wm, fiind ulterior portată şi pe android sau iphone. E second-best în opinia mea. Ar mai fi NDRIVE, care datorită hărţilor 3D, oferă o variantă demnă de luat în considerare, precum şi SYGIC Drive, o aplicaţie acceptabilă. 
  Acum ce putem face pentru telefoanle JAVA la acest capitol. În opinia mea nu găsesc o utilitate reală pentru montarea unui modul GPS pe un terminal cu sistem de operare JAVA. Sunt câteva aplicaţii mediocre, dar nu pot fi folosite pentru o navigare precisă. Varianta optimă, pentru JAVA o constituie WE TRAVELL. Se pare ca am fost primul care a instalat această aplicaţie în România, şi care a şi reuşit să o folosească, dar nu se poate compara cu oricare alternativă pentru symbian sau wm.
   În final, după multe variante testate, la care binenţeles am pierdut o grămadă de bani prin cumpărare şi vănzare, am ales. Samsung Omnia HD I8910 consider că este în acest moment telefonul all in one. Un terminal produs de cei de la Samsung cu un procesor de 600 mhz, modul video încorporat, cameră de 8mpx, video hd, un gps extrem de sensibil şi un sunet în căşti excelent. Construcţia este foarte bine realizată, e un telefon elegant cu un display excepţional, depăşit doar de samsung i9000 în acest moment.
   Pentru cei care doresc un telefon fiabil, capabil din punct de vedere al performanţelor îl recomand. Plus că există programatori dedicaţi acestui model care îmbunătăţesc permanent firmware-ul disponibil, HYPER X şi FAENIL
Preţul recomandat pentru varianta sh de 8 gb, în stare execlentă, pachet complet, garanţie, ar fi de 1000 ron
         Aveti aici poze realizate cu el indoors si outdoors

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu