23 iulie 2010

SE Vivaz


       Vivaz a fost pentru mine un telefon must-have la momentul apariţiei. Atâta mediatizare în jurul lui şi atâta reclamă te pot determina să-ţi doreşti foarte mult acest telefon, mai ales în situaţia în care ai fost un fan dedicat al acestui brand. 
        Sony Ericsson a fost un pionier al terminalelor cu camera foto încorporată, începând cu K700, inegalabilul K750 care scoate nişte poze splendide pentru 2mpx, continuând cu k800i renumit pentru stabilizatorul optic şi camera de 3.2 mpx, K850 (în opinia mea un eşec comercial) şi în final generaţia de 8mpx ce a debutat cu C905, 12 mpx Satio şi în final Vivaz.
       Acum te poţi întreba: de ce Vivaz?
       Poate pentru camera de 8mpx şi autofocus pe timpul filmării video HD, poate pentru procesorul ce aleargă la 720 mhz cu PowerVR SGX graphics dedicat, la fel ca I8910, sau poate din alte motive. Acest terminal este nr. 1 la filmarea video cu telefonul mobil. Pot afirma asta din propria experienţă, titlu adjudecat în primul rând datorită funcţiei autofocus. Îndrepţi obiectivul pe durata filmării spre un anumit obiect şi focalizează instant. 
     Următoarea întrebare este extrem de logică: de ce am revenit la omnia hd I8910. Poate pentru camera foto mult mai bună, vivaz avea tendinţa să suprasatureze culorile, extrem de puţine poze ieşeau destul de reuşite; poate pentru sunetul în căşti, vivaz fiind la acest capitol extrem de oripilant, un egalizator aplicat ulterior prin intermediul unui patch, şi un player foarte anost fără funcţii speciale; poate pentru ecranul destul de mic şi slab în comparaţie cu i8910 care are un amoled excelent.
  http://www.youtube.com/watch?v=NifA_yOPF4M&fmt=22
Accesând linkul anterior puteţi vedea un video filmat cu el iar jos câteva poze 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu